Datalähtöinen prosessien kehittäminen

Tunnistamme prosessit datasta, tutkimme vakioinnin toteutumisen ja mittaamme prosessien suorituskyvyn. Meiltä saat prosessien louhinnan lisäksi kattavat prosessien simuloinnin palvelut. Simulointimallien avulla on mahdollista tutkia ja kehittää prosessien toimintaa sekä rakentaa ennakoivaa toimintaa tukevia ennusteita ja suosituksia.

Sisältää:

  • Simulointi
  • Prosessilouhinta
  • Prosessianalyysi
  • Optimointimallit
  • Ennustusmenetelmät
  • Datan keruu ja prosessointi
  • Six Sigma
  • Päätöksenteon tuki

Projektin tavoitteena oli uuden prosessin suunnittelu, resursointi ja ohjausmallin konseptointi

Projekti käynnistettiin arvioimalla asiakkaan nykyistä prosessidokumentaatiota, paljastaen käytännön toteutuksissa esiintyviä variaatioita. Tunnistettiin datalouhinnan mahdollisuus ongelmien ratkaisemiseen, ja päätettiin rikastaa systeemien logitietoja seuraamalla anonyymisti käyttäjien työpöydän aktiviteetteja. Process Mining -työkalulla etsittiin prosessivariantteja Microsoft Power Platformista. Perinteiset Six Sigma ja operaatioanalyysi -menetelmät yhdistettiin nykytilan selvitykseen raporttidatoilla, mikä selkeytti ymmärrystä prosessin pullonkauloista ja suorituskyvystä.

Prosessin uudelleenmuotoilu tapahtui simulointipohjaisesti käyttäen Simul8-ohjelmistoa ja asiakaskohtaisia Python-lisäosia. Simuloinnin avulla tarkasteltiin prosessin toimintaa asiakkaan tilausten perusteella ja optimoitiin virtausta ja läpimenoa. Projektissa korostui ohjauksen merkitys, erityisesti tuotteiden laajan kirjon ja voluumivaihteluiden huomioimisessa resurssien ja läpimenon optimoinnissa.

Python-kirjastoilla rakennetut ohjausmallit hyödynsivät skedulointialgoritmeja, Gurobin optimointikirjastoja ja koneoppimismalleja. Resurssien ohjaus sisälsi ennustetiedon käytön perinteisillä aikasarjamalleilla Python-kirjastoista. Tulokset raportoitiin Power BI:llä, ja simuloinnin avulla tutkittiin kustannustehokkaasti useita skenaarioita.

Projektin kokonaiskulku koostui ongelman ja lähtötilanteen kartoituksesta, datan keräämisestä, analysoinnista, simuloinnista, uudelleenmuotoilusta ja lopputuloksena saavutetusta parannetusta prosessista. Lisäksi projektista johdettiin malleja, joita voidaan hyödyntää tulevaisuuden ohjausohjelmiston hankinnassa.

Prosessilähtöisen kehittämisen malli

Projektin käynnistyessä asiakkaan toiminnnan kehittäminen painottui vahvasti järjestelmäkehitykseen. Laajoihin järjestelmäkehityshankkeisiin keskittyvä kehittäminen jätti jatkuvasti osittain huomioimatta toimintamallien ja prosessien kehittämisen...

Lue koko tarina
Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




    Teknologia prosessien tukena

    Mahdollistamme prosessien tehokkaan käyttöönoton parhailla teknologioilla. Meiltä saat tuen ERP-järjestelmiin, liiketoimintaohjelmistoihin, älykkääseen automaatioon ja datan käsittelyyn. Prosessien kautta tapahtuva järjestelmäkehitys tuottaa kokemuksemme mukaan merkittäviä hyötyjä esim. matalampina kokonaiskustannuksina ja parantuneena käyttäjäkokemuksena.

    Käytämämme teknologiat:

    Microsoftin Power Platform avulla on mahdollista toteuttaa kohtuullisella työmäärällä ja nopealla aikataululla tuottavuutta ja työntekijätyytyväisyyttä merkittävästi parantavia sovelluksia.

    Tässä esimerkkiprojektissa asiakas halusi uusien prosessien nopean jalkautuksen Power App -sovelluksen avulla. Prosessin tuotoksena oli aikataulutettu ja resurssoitu hanke, joka toteutti toimintasuunnitelman mukaisia tavoitteita.

    Projektia edelsi prosessien muotoilu Cleverom.com prosessien mallinnus- ja jatkuvan parantamisen työkalulla. Uuden tavoitetilaprosessin keskiössä oli hankkeiden hallittu sisäänotto, priorisointi, tarvittavien osaajien kiinnittäminen ja hankkeiden aikataulutus. Lisäksi prosessissa seurattiin hankkeiden muodostumista projekteiksi ja niiden vapauttamista varsinaiseen toteutukseen. Toisin sanoen, prosessi tuotti vakioidusti projekteja.

    Prosessien muotoilun jälkeen vaatimusmäärittelyjen pohjalta muodostettiin datamalli Microsoftin common data -mallin päälle. Varsinainen tekninen toteutus tapahtui Dataverse-tietokantaan. Dataversen connectorien avulla tiedot myös välitettiin muihin liittyviin järjestelmiin reaaliaikaisesti. Sovelluksen kokoonpanoksi valikoitui Canvas App resurssien hallintaan, Model-Driven App kokonaisuuden hallintaan ja Power BI visualisointiin.

    Tämäkin projekti toteutettiin ketterästi, ja ensimmäiset versiot sovelluksesta olivat asiakkaan testauksessa alle kuukaudessa. Projektin lopputuloksena asiakas sai toimivan sovelluksen, joka digitalisoi prosessin ja mahdollistaa myös jatkossa prosessimuutosten nopean jalkautuksen jatkuvan parantamisen mallilla – ProcessOps. 

    Uusi prosessi ja low-code-sovellus

    Lähdimme tekemään Helsingin kaupungin Liikenne- ja katusuunnittelupalvelulle uutta prosessia ja rakensimme erittäin kustannustehokkaan low-code -ratkaisun tiedon automaation suhteen. Tavoitteena oli...

    Lue koko tarina
    Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
    Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




      Kokonaisvaltainen prosessijohtaminen käytännössä

      Autamme rakentamaan kokonaisvaltaisen prosessimallin, jossa prosessiarkkitehtuurista muodostuu organisaation yhteinen kieli ja kartta. Prosessimalli toimii perustana myös prosessimittarien määrittelylle ja päivittäisjohtamisen mallille.

      Sisältää:

      • Prosessijohtaminen
      • Jatkuvan parantamisen malli
      • ProcessOps
      • Prosessiarkkitehtuurin määrittely
      • Ydinprosessien määrittely
      • Prosessihierarkian selkeytys
      • Prosessiajattelu organisaatiossa
      • Prosessien ylläpito
      • Process compliance
      • Prosessien mittarit
      • Päivittäisjohtaminen
      • Resurssointi ja resurssisuunnittelu
      • Prosessien jalkautus
      • Muutoksen jalkautus
      • Toimintamallien jalkautus

      Mikä on oiva apuväline, kun haluat matkustaa jouhevasti paikasta toiseen tuntemattomassa tai mikseipä tutussakin ympäristössä?

      Useimmat meistä hyödyntävät navigaattoria, jonka tarjoama ohjaus pohjautuu huolellisesti laadittuun karttaan. Voisiko vastaava kuvaus liiketoimintaprosesseista olla hyödyllinen lisä arjen sujuvoittamiseen työyhteisöissä?

      Asiakkaamme oli jo pitkään nähnyt hankintatoimen kannattavuutensa kannalta tärkeänä toimintona. Kehittämisellä tavoiteltiin kustannustehokkuutta, ja asiakas panosti ensisijaisesti ostajien neuvottelutaitojen kehittämiseen ja hankintakustannuksen kannalta suotuisten sopimusehtojen määrittelemiseen. Hankintatoimen järjestelmät olivat alkeellisia, eivätkä ne tukeneet ketterän toimintamallin rakentamista ja kokonaistaloudellisten ratkaisujen etsimistä.

      Asiakas ymmärsi prosessiarkkitehtuurin merkityksen koko organisaationa tukevana käyttöliittymänä. Ylintä johtoa ja asiantuntijoita osallistettiin työpajoihin, joissa määriteltiin keskeiset arvovirrat ja prosessihierarkian ylimmät tasot. Tällä tavalla luotiin koko organisaatiolle yhteinen kuva ja selkeys siitä, kuinka asiakkaalle luodaan arvoa. Tämä kuvaus auttoi asiakasta myös priorisoimaan ja johtamaan kehityshankkeita siten, että ne ovat linjassa strategisten tavoitteiden kanssa.

      Prosessien mallintaminen jatkui prosessiarkkitehtuurin seuraaville tasoille hankinnan ammattilaisten kanssa siten, että vähitellen syntyi yksityiskohtaiset kuvaukset kaikista hankintatoimen prosesseista (mm. suunnittelu, kilpailuttaminen, tilaaminen, laskun käsittely, toimittajahallinta ja sopimushallinta). Niiden pohjalta laadimme asiakkaalle vielä yksityiskohtaisemmat toiminnalliset käyttäjävaatimukset, jotka toimivat järjestelmähankkeen lähtötietoina. Asiakkaan kokemuksen mukaan kaikki se aika, joka investoitiin prosessien määrittelyyn ja kehittämiseen, säästettiin monin kerroin järjestelmähankkeessa, joka kaiken lisäksi toimitettiin aikataulussa.

      Uudet prosessit ja järjestelmä mahdollistivat myös toimintamallin uudistamisen niin päivittäisjohtamisen mallin kuin organisaation ja roolitusten osalta. Tänä päivänä työntekijät käyttävät prosessikuvauksia päivittäin ja ymmärtävät, kuinka voivat toteuttaa esimerkiksi vastuullisuustavoitteita oman työnsä kautta.

      Kartta ei koskaan ole maasto, mutta yhteisen kielen luomisella voi olla yllättäviä mitattavia hyötyjä. 

      Tuotekehitysprosessien tehostaminen

      Tikkurilan ja Flovion yhteistyö käynnistyi vuonna 2021. Tuotekehitysprosessin kehittämiselle perustettiin kolmeen vaiheeseen jaettu hanke, ja operatiivinen projektiorganisaatio. Hankkeen tavoitteena oli...

      Lue koko tarina
      Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
      Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




        Jatkuva parantaminen toimintamallina

        Luomme toimintamallin, jossa organisaation jokainen työntekijä voi kehittää toimintaa joka päivä. Sovitaan, kuinka parannusten vaikutuksia asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyteen sekä tuottavuuteen arvioidaan ja seurataan systemaattisesti.

        Sisältää:

        • Continuous Improvement eli CI – jatkuva parantaminen
        • Jatkuvan parantamisen kuvaustavat
        • Jatkuvan parantamisen käyttöönotto
        • Jatkuvan parantamisen kulttuuri
        • Jatkuvan parantamisen johtaminen
        • ProcessOps
        • Six Sigma
        • Lean transformation
        • Kokeilukulttuuri
        • Päivittäisjohtaminen
        • Toiminnan vakioinnit
        • KPIt
        • Lean ajattelu
        • Kaizen
        • PDCA-malli

        Jatkuva parantaminen vaatii toteutuakseen ensisijaisesti ajattelumallin sisäistämistä, mutta myös pikaparannuksia tukevia rakenteita ja systematiikkaa.

        Tässä asiakasesimerkissä lähdimme liikenteeseen kaikilla osa-alueilla yhtäaikaisesti. Ajattelumallin ja kulttuurin osalta tunnistimme yhdessä kriittiset pisteet, joihin olisi tärkeää kiinnittää erityistä huomiota tulevina kuukausina. Tunnistamisen tukena käytimme jatkuvan parantamisen ajatusmallien yhteistä läpikäyntiä ja keskustelua.

        Jotta jatkuva parantaminen nivoutui osaksi tiimien päivittäistä toimintaa, rakensimme sille sujuvat prosessit ja työkalut, jotka mahdollistivat toiminnassa esiintyneiden haasteiden esille tuomisen, ongelmanratkaisun sekä toimenpiteiden ideoinnin ja seurannan. Aiemmin, ilman tätä uutta systematiikkaa, oli haasteiden tunnistaminen ja parannusten ideointi jäänyt osaksi kahvipöytäkeskusteluja. Nyt sille oli yhdessä sovittu paikka ja aika. Päivittäisellä toiminnanohjauksella varmistettiin, että parannukset vietiin myös käytäntöön.

        Jatkuvan parantamisen päivittäisjohtamisessa korostuu valmentava johtamistapa, visuaalinen johtaminen sekä ongelmanratkaisutaidot. Tässä asiakasesimerkissä harjoittelimme näitä taitoja tuetusti. Välitön palaute mahdollisti nopeat korjausliikkeet johtamisen käytänteisiin ja tiimien toimintaan.

        Kulttuurimuutosta ja uusien toimintamallien käyttöönottoa tuettiin useammilla työpajamuotoisilla koulutuksilla, joissa jatkuvan parantamisen teemoja käytiin tarkemmin läpi hyödyntäen pelillistämistä. Osana näitä koulutuksia työstimme myös asiakkaan prosesseja yhdessä. Kokeiluiden kautta työkaluista tuli tutumpia ja kynnys niiden käyttämiseen laski huomattavasti. Lisäksi ensimmäiset positiiviset vaikutukset prosesseihin saatiin heti!

        Jatkuvan parantamisen mallin määrittely

        Asiakaspalveluyksikön johto päätti käynnistää projektin jatkona hyvin onnistuneelle prosessiparannusprojektille. Edellisen projektin aikana prosessin ongelmat tunnistettiin ja valikoidut kehitysideat jalkautettiin yritykseen....

        Lue koko tarina
        Henkilöstökokemuksen parantaminen jatkuvan parantamisen mallin avulla

        Asiakaspalveluorganisaatiossa oli jo kokeiltu erilaisia prosessien kehittämisen menetelmiä. Keskeiseksi haasteeksi oli muodostunut pysyvän muutoksen aikaansaaminen. Toisistaan irrallisia toimenpiteitä Prosessien leanaukset...

        Lue koko tarina
        Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
        Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




          Prosessimuotoilu

          Mallinnamme ja määrittelemme liiketoimintaprosesseja pienillä ja nopeilla parannuksilla, jotka vievät organisaation jopa radikaaliin transformaatioon. Erinomaisia tuloksia saadaan esimerkiksi prosessisprintillä, jossa mallinnetaan nykytila ja tavoitetila erittäin lyhyessä ajassa kustannustehokkaasti.

          Sisältää:

          Työskenteletkö palveluliiketoiminnassa vai tuoteyrityksen toimitusketjussa? Olipa roolisi kehittäjä, operatiivinen päällikkö tai liiketoimintavastuullinen johtaja, yksi tärkeimmistä tehtävistäsi on varmistaa, että liiketoimintaprosessit toimivat asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

          Tässä asiakasprojektissa palvelujohtajalla oli muutamia huolia. Päällimmäisenä käsittelyaikojen kesto, joka ylitti asetetun standardin ja oli vaikeasti ennustettava. Johtaja oli kyllästynyt raportoimaan ja selittelemään poikkeamia. Alustavassa kartoituksessa vahvistimme hänen uskoaan siihen, että tämä ongelma sekä toimintaa vaikeuttava työntekijöiden vaihtuvuus ja tyytymättömyys olisivat ratkaistavissa palvelumuotoilun keinoin.

          Oli tarkoituksenmukaista pyrkiä pieniin parannuksiin ja välittömiin hyötyihin, koska asiakasorganisaatiolla oli samanaikaisesti käynnissä monivuotinen CRM-järjestelmän käyttöönottohanke. Investoinnin takaisinmaksuajan tuli olla alle 12 kuukautta, koska hankkeen käyttöotto oli suunniteltu tähän yksikköön muutamien vuosien päähän.

          Päädyimme käyttämään Flovion prosessisprinttikonseptia. Lähtötilanne kartoitettiin haastatteluin ja prosessilouhinnan menetelmin. Kattava As Is -prosessin kuvaus syntyi sprintissä, jossa data, asiantuntijatieto ja tulevaa järjestelmää varten laaditut prosessikuvaukset yhdistettiin. Innostunut kehittäjäjoukko muotoili parin päivän sprintissä myös To Be -prosessikuvauksen siten, että prosessivirtauksen lisäksi otettiin kantaa toimintamallitasoisiin asioihin, kuten datan hyödyntämiseen jonojen priorisoinnissa, vastuunjakoon ja toimintakulttuuriin. Sprintissä laadittiin myös käytännönläheinen etenemissuunnitelma, jonka avulla asiakkaan oli helppoa varmistaa muutosten läpivienti.

          Tässä projektissa asiakas oli erityisen ilahtunut siitä, että prosessimittareiden lisäksi toteutetut muutokset paransivat erittäin nopeasti myös yleistä työtyytyväisyyttä. Noin sadan hengen tiimi oppi uuden tavan keskustella arjen haasteista ja toimivan tavan tunnistaa korjaavat toimenpiteet ja ketterät käytännöt toteuttaa ne.

          Prosessien mallinnus järjestelmähankinnan tukena

          Tampereen kaupunki halusi tuoda hankintatoimeen lisää tehoa ja parantaa tuloksellisuutta kategoriajohtamisella ja toimintoja keskittämällä. Koko kaupungin toimintaa kattavan hankintajärjestelmän hankinnasta...

          Lue koko tarina
          Nopeita tuloksia prosessimuotoilun keinoin

          Asiakaspalveluyksikön johto päätti käynnistää projektin, koska tiimin työtyytyväisyys oli laskenut ja työntekijöiden vaihtuvuus oli selvässä kasvussa. He tunnistivat, että toimimattomat...

          Lue koko tarina
          Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
          Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




            Palvelumuotoilu

            Suunnittelemme prosessit ja palvelut asiakasarvoa luoden. Integroimme asiakaslähtöisen suunnittelun, luovuuden ja liiketoimintastrategian varmistaakseen innovatiivisten ja asiakaskeskeisten palveluiden kehittämisen asiakkaillemme.

            Sisältää:

            • Service Blueprint
            • Käyttäjä- / Asiakastutkimukset
            • Käyttäjä- ja asiakasymmärrys
            • Käyttöliittymäsuunnittelu
            • Käyttäjäkeskeinen suunnittelu
            • Käyttäjäprofiilit ja persoonat
            • Asiakaspolku
            • Empatiakartat
            • Asiakaslähtöinen johtaminen
            • Palvelumuotoilun johtaminen
            • Asiakaskokemuksen johtaminen
            • Strateginen muotoilu
            • Pilotointi / Palveluiden validointi
            • Palveluiden konseptointi
            • Palvelupolun kuvaaminen

            Palvelukeskeisessä taloudessa asiakaskokemuksen rooli on yhä suuremmassa keskiössä. On kuitenkin huomattava ero, puhutaanko yrityksessänne asiakkaista ja heidän tarpeistaan, vai ohjaavatko asiakastarpeet aidosti yrityksen palveluita ja liiketoimintaa.

            Case-esimerkissämme asiakas halusi ymmärtää taustasyitä laskevan asiakastyytyväisyyden takana. Tätä lähdettiin selvittämään yhdessä palvelumuotoilun menetelmin.

            Palvelumuotoilu lähtee liikkeelle aina asiakastarpeista. Projekti käynnistettiin haastattelemalla asiakasrajapinnassa toimivia myyjiä ja yrityksen asiakkaita, havainnoiden asiakkaiden toimintaa palveluketjussa. Kävelemällä läpi koko asiakaspolun pystyimme muodostamaan kattavat koko palveluprosessia kuvaavat Service Blueprint -prosessikuvaukset, asiakaspolun ja -persoonat, joiden avulla tunnistimme palveluprosessin keskeiset tarpeet ja kipupisteet asiakaspalveluprosessissa.

            Erona kilpailijoihimme, me Floviolla ymmärrämme palvelu- ja prosessimuotoilun muodostamat synergiaedut. Kuten myös tässä projektissa, käytämme palvelumuotoilun ohella myös datalähtöisempiä Lean Six Sigma -menetelmiä, jotka auttoivat meitä validoimaan palveluprosessin pullonkaulat ja huomattavan tilastollisen vaihtelun asiakaspalvelun laadussa. Palvelu- ja prosessimuotoilun havainnot tukivat toisiaan, ja pystyimme siirtymään kohti ratkaisujen ideointia.

            Nykytilakartoituksen jälkeen siirryimme ratkaisuvaiheeseen: asiakaslähtöiset työpajat ja ideointisessiot tuottivat innovatiivisia ratkaisuja, jotka validoitiin prototyypeillä ja sisäisillä testauksilla. Jalostetun ratkaisun jälkeen suunnittelimme strategisesti toteutuksen, mukaan lukien pilottitestauksen validointia varten ennen täysimittaista käyttöönottoa.

            Muutosten vaikuttavuus oli merkittävä: myöhästyneet toimitukset vähenivät, tilausten tarkkuus parani ja asiakaspolun ja kosketuspisteiden kriittisten pisteiden tunnistaminen johti huomattavaan asiakastyytyväisyyden ja -uskollisuuden lisääntymiseen kehittyneen asiakaskokemuksen muodossa.

            Flovio ei ainoastaan vastaa olemassa oleviin haasteisiin vaan myös organisoi kokonaisvaltaisen muutoksen luomalla kyvykkyyksiä. Sitoumuksemme ulottuu jatkuvaan parantamiseen ja muutoksen jalkautukseen, taaten yrityksen kestävän menestyksen.

            Oletko kiinnostunut luotettavasta yhteistyökumppanista, joka ei vain tarjoa tarjoa ratkaisuja vaan luo yritykseenne pysyviä prosessi- ja palvelumuotoilun kyvykkyyksiä? Ota yhteyttä!

            Tuotekehitysprosessien tehostaminen

            Tikkurilan ja Flovion yhteistyö käynnistyi vuonna 2021. Tuotekehitysprosessin kehittämiselle perustettiin kolmeen vaiheeseen jaettu hanke, ja operatiivinen projektiorganisaatio. Hankkeen tavoitteena oli...

            Lue koko tarina
            Prosessien mallinnus järjestelmähankinnan tukena

            Tampereen kaupunki halusi tuoda hankintatoimeen lisää tehoa ja parantaa tuloksellisuutta kategoriajohtamisella ja toimintoja keskittämällä. Koko kaupungin toimintaa kattavan hankintajärjestelmän hankinnasta...

            Lue koko tarina
            Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
            Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




              Resurssien ja toimitusketjun suunnittelu

              Rakennamme toiminnan suunnittelun prosessit, joilla on kyky katsoa eteenpäin ja jotka auttavat reagoimaan muutostilanteisiin. Resurssien ja toimitusketjun suunnittelun pitää sisällään perinteisten kysynnän ennustamisen, kapasiteetin ja varastojen ohjauksen lisäksi muun muassa töiden järjestelyn, priorisoinnin ja kustannusten sekä tuottojen optimoinnin. Meiltä saat myös tukea kokonaisvaltaiseen muutokseen esim. organisaatiomallit ja työkaluarkkitehtuurin sekä niiden toteutuksen.

              Sisältää:

              • Tuotannonohjaus
              • Kapasiteetin suunnittelu
              • S&OP
              • IBP
              • Resurssisuunnittelu
              • Toiminnanohjaus
              • Varastonohjaus

              Prosessilähtöisen toiminnan keskiössä on yleensä virtauksen optimointi esimerkiksi läpimenoajan ja asiakaskokemuksen suhteen. Se onkin hyvä lähtökohta prosessien kehittämiselle, ja parantaa todennäköisyyttä prosessin tuotosten ja suorituskyvyn tavoitteidenmukaisuudelle.

              Välillä kuitenkin unohdetaan, että etenkin monituote- ja monipalveluympäristöissä resurssien mitoitus, tehtävien järjestely ja priorisointi vaikuttavat olennaisesti myös virtaukseen ja prosessin suorituskykyyn. Hyvin toimivia suunnittelu-, aikataulutus- ja priorisointiprosesseja tarvitaan erityisesti viiveistä johtuen, tämän päivän muutokset näkyvät vasta usean ajanhetken päästä. Tämän takia ennakointi ja ennakoiva toimintamalli on prosessikehityksessä erittäin tärkeätä.

              Flovio on ollut rakentamassa ja päivittämässä useiden eri toimialojen ja toimintojen suunnitteluun liittyviä prosesseja aina yritysten kokonaisvaltaisista Integrated Business Planning (IBP) prosesseista, tuotannonsuunnittelun optimointeihin ja palvelukeskusten henkilöresurssien ohjaukseen. Me hyödynnämme laajasti tunnettuja prosessimalleja, kuten S&OP, mutta räätälöimme ratkaisut aina asiakaskohtaisesti ja huolehdimme niiden käyttöönotosta. 

              Tässä projektissa monikansallinen tuoteyritys halusi päivittää poikkitoiminnollisen suunnitteluprosessin ennustus- ja kapasiteetinohjausprosessit vastaamaan paremmin kiristyneiden toimitusaikavaatimusten kautta esiin nouseita toimitusvarmuusongelmia. Työ lähti liikkeelle tilaus-toimitusprosessin analyysillä, johon yhdistettiin tuotteiden tuotantopolut, valmistuksen kestoajat ja toimitusaikavaatimukset. Näiden pohjalta rakennettiin vaatimukset ennustustarkkuudelle & horisontille ja kapasiteetin joustavuudelle.  

              Varsinaisen prosessikehitystyön lisäksi asiakas tarvitsi apua prosessin käyttöönotossa. Sen avuksi toteutimme prosessin päätöspisteissä käytettävät templatet, mittaristot, Power BI -näkymät ja tarvittavat laskentamallit niiden takana. Lisäksi asiakkaan pidemmän tähtäimen järjestelmäpäivitys- ja automatisointihankkeita tukemaan päivitettiin tietomalli ja toteutettiin vaatimusmäärittelyt. Prosessiin investoidut eurot tulevat odotettavasti takaisin jo järjestelmähankinnan suorina säästöinä suhteella 1:10.

              Kerromme mielellämme lisää, kuinka teidän prosesseihin saataisiin lisää tehoja ennustamista, suunnittelua, aikataulutusta ja priorisointia parantamalla.

              Prosessien mallinnus järjestelmähankinnan tukena

              Tampereen kaupunki halusi tuoda hankintatoimeen lisää tehoa ja parantaa tuloksellisuutta kategoriajohtamisella ja toimintoja keskittämällä. Koko kaupungin toimintaa kattavan hankintajärjestelmän hankinnasta...

              Lue koko tarina
              Prosessisparraus on 30 minuutin pituinen sessio, jossa käymme lävitse organisaationne tämän hetkistä tilannetta ja haastamme teidän nykyisiä toimintatapoja. Sparrauksen jälkeen sinulla on iso kasa uusia näkökulmia ja ideoita, miten voitte parantaa toimintaanne prosessikehityksen avulla.
              Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.




                Neljä syytä, miksi prosessilähtöinen kehittäminen voi olla avain menestyksekkääseen toimintaan:

                1.

                Tehokkuus ja kustannussäästöt: Prosessilähtöinen kehittäminen auttaa tunnistamaan pullonkaulat ja tehostamaan toiminnan prosesseja, mikä johtaa merkittäviin kustannussäästöihin.

                2.

                Laadun parantaminen: Prosessien kehittäminen lisää tuotteiden tai palveluiden laatua ja asiakastyytyväisyyttä, vahvistaen kilpailukykyäsi markkinoilla.

                3.

                Jatkuva parantaminen: Tuemme organisaatiotasi luomaan kulttuurin, jossa jatkuva parantaminen on osa arkipäivää. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin muutoksiin ja kilpailuympäristön vaatimuksiin.

                4.

                Asiantuntemus ja kokemus: Meillä on vuosikymmenien kokemus prosessikehityksestä niin globaaleissa pörssiyrityksissä kuin julkisen puolen organisaatioissa. Olemme auttaneet lukuisia organisaatioita menestymään prosessilähtöisellä lähestymistavalla.

                Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka tehostavat organisaatiosi toimintaa.

                Täytä alla oleva lomake, niin keskustellaan siitä, miten voimme tukea juuri teidän organisaatiota.





                  Lähetä sähköpostia

                  konsta.pohjamo@flovio.fi